Uw werknemers prikkelen met opleidingen, dat loont!

Beschrijving

Terwijl voor sommige bedrijven levenslang leren de norm is… is dat nog niet voor iedereen het geval. Maar goed ook, want er zijn 5 overtuigende redenen om te investeren in opleidingen voor uw medewerkers!

1. Levenslang leren is van levensbelang
Blijven leren is niet alleen een zaak van nieuwsgierigheid, maar ook noodzakelijk voor de uitdagingen die elk bedrijf tegenkomt. Achter het buzzword digitale transformatie gaan razendsnelle evoluties schuil. Wie daar strategisch op inzet, kan een serieuze concurrentievoorsprong nemen. Denk aan 3D-printing in de bouwsector, digitale pashokjes in de retail, inspecties met drones op industriële sites, …

Door actief opleidingen te organiseren voor uw personeel, blijven uw werknemers op de hoogte van de laatste evoluties in hun beroep. Soms gaat het zelfs om complete transformaties van het beroep, en wordt bijleren een zaak van levensbelang.

2. Opleidingen zijn wettelijk verplicht
Werknemers blijven opleiden is niet enkel een noodzaak, zéker in tijden van digitalisering, maar ook een wettelijke plicht. Werkgevers moeten immers 2 à 5 opleidingsdagen op jaarbasis toekennen per werknemer. Het exacte aantal dagen hangt af van uw sector.

3. Het opleidingsfonds voor uw sector springt bij
De opleidingsbehoeften van bedrijven verschillen naargelang de sector. Daarom zijn er de sectorale opleidingsfondsen, die volop inzetten op toekomstgerichte opleidingen binnen een specifieke sector. Diezelfde fondsen helpen werkgevers ook om knelpuntberoepen beter in te vullen.

Wanneer uw werknemers een opleiding volgen via uw sectoraal opleidingsfonds, kunt u doorgaans een korting krijgen. Een groot deel van de opleidingen zijn zelfs gratis.47

Ontdek de 2 bijkomende reden in onze blog, zie link hieronder.

Scroll naar top